Alfalfa - Medicago sativa Biologisch
OverzichtSpruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. De spruiten zijn heerlijk fris van smaak en worden vaak gebruikt als garnering bij vlees of vis en als toevoeging bij salades en op sandwiches. Alfalfa is rijk aan proteïne, carotine en vitaminen C, D, K, E, B12.
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een donkere ruimte met een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Alfalfa moet voor het consumeren even worden verhit.
Zaaien binnen/onderglas: jaar rond
Zaaien buiten: -
Oogsten: na ongeveer 5 dagen
Plantafstand: -
Zaden: 30 gram