Ijsbergsla 'Saladin', Lactuca sativa Biologisch
OverzichtIJsbergsla Saladin maakt middelgrote tot grote kroppen. Het blad is dik en knapperig. Saladin is weinig schotgevoelig. Minder geschikt voor een herfstteelt.
Het telen van ijsbergsla is iets moeilijker als het telen van andere rassen, maar dat kan ook juist een uitdaging zijn. IJsbergsla is gemiddeld wat zoeter. IJsbergsla heeft een langere groeiduur (2 weken) dan andere slatypen. IJsbergsla vraagt een goede bemesting en voldoende vocht.
Wanneer u elke week sla wilt eten, moet er wel regelmatig gezaaid/geplant worden. De eerste zaai onder glas kan al in februari plaatsvinden, in de vollegrond vanaf half maart. Een gebruikelijke plantafstand is 30 x 30 cm. Door een gedeelte van de sla wat dichter bij elkaar te zetten en vroeger te oogsten, kunt u volstaan met 1 zaaisel per 3 à 4 weken.